Nu sker der noget! 1


Mejeriet er blevet malet, og Henrik Kjeldskov har sat gang i en renovering af hele forpladsen, som på flere punkter gør visionen fra ‘Idékataloget’ til virkelighed.

På billedet er det Britta og Jan, som planter bøgehæk. Begge anlægsgartnere med det lille firma, »Passiflora«, som fortæller, at der også kommer bænke ved stoppestedet og 6 kastanietræer af den røde slags, der holder bladene længere end ‘almindelig hestekastanie’.

Under navnet »Bradola grøn & grå entreprise« har de desuden planer om at etablere sig lokalt som anlægsgartnere m.m. i lokaler på mejeriet.

 

 

 

 

 

 

 

Det var Lucia Napuri, der som arkitekt satte både ‘tekst og billede’ på vores vision om et hyggeligt mødested ved stoppestedet foran det gamle, nedslidte mejeri:

Tekst fra Idékataloget:
SOLRØD LANDSBY – udvikling på vej«
»For at området omkring mejeriet kan blive et godt og naturligt mødested, er det nødvendigt, at der etableres belysning, plantes træer, etableres siddepladser og belægning suppleret med et betydeligt grønt islæt i form af f.eks. græs, blomster og buske.

Herigennem sikres det, at området bliver imødekommende og hyggeligt – samtidig med at brugernes har frit udsyn til Solrød Byvej og tilsvarende kan blive set af forbipasserende fra vejen

 

 

Citat fra idékataloget:
»Det gamle mejeri, der i sin nuværende form stammer fra 1930erne, udgør med dets synlighed, tyngde i bybilledet samt faktiske pladsdannelse ud mod Solrød Byvej et naturligt mødested i den østlige del af landsbyen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde: Niels Holst, Solrød Landsbylaugs Facebookside.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Nu sker der noget!

 • Lasse Holm

  Hej der.
  Syntes jo godt også vi kan inddrage “Den Lille Gade” i byforskønnelse problematikken.

  1) Den Lille Gade trænger alvorlig til en ny asfaltbelægning – grimt vandrørshegn langs åen er heller ikke ligefrem noget som pynter på udseende. Derudover præges område af en del gennemkørsel for uvedkommende kørsel. (Folk der åbenbart hellere vil køre af Den Lille Gade end af bygaden..

  2) Bygaden er i øvrigt tæt på at være livsfarlig for cyklister der ikke kender stisystemerne. Der bør være mulighed for, at kommunen omlægger vejen – således at “bløde” trafikanter har større sikkerhed.

  3) Netop afsluttet dialogmøde i Solrød den 29 ds., hvor nyt erhvevsområde “erhvervskile” var i spild – med 3 “smarte” developere bør også have en øget fokus. Der er tale om en decideret forgrimmelse af område – at Karlslunde, Greve og Ishøj m.fl. har valgt denne løsning betyder ikke at Solrød skal vælge samme uskønne løsning af området der sagtens kunne udlægges til reakreativ areal i stedet for ligegyldigt erhvervsbyggeri. Behovet er i øvrigt tvivlsomt (også selv om de gode developer havde en anden opfattelse. Der sker i Køge Kommune heftige planer om at skabe Danmarks største logistik og transportområde – og som i øvrigt ligger væsentligt bedre end Solrød herfor. Området ud mod Ll. Skensved er langt fra udbygget endnu og dette områder kommer i spil inden for de næste 5 – 10 år. Der bør klages over kommunens planer – jeg deltager gerne både med input og også med økonomisk bidrag til klagesagen.
  Hele miljøproblematikken, belastning på infrastruktur – lugter i øvrigt noget af bestillingsarbejde.