Vær med til at tænde landsbyens juletræ og læs om årets bystævne i Solrød Landsby


Kære landsbyboere

Tak for et godt bystævne i sidste uge. Det var dejligt at se så mange deltagere og opleve det store engagement i landsbyens fremtid. Herunder kan I finde referat fra bystævnet, det vedtagede regnskab og budget, samt et oprids af debatten om Solrød Kommunes nye planstrategi, som fandt sted efter bystævnet.

Vi håber at se mange af jer til julehygge første søndag i advent, når vi tænder lysene på landsbyens juletræ. Se mere herunder.

Mange hilsner,

Solrød Landsbylaug


Juletræstænding i Solrød Landsby søndag 29. november kl. 16

Første søndag i advent tændes landsbyens juletræ på kirkepladsen. Kom og vær med til at tænde lys i mørket og synge et par julesange sammen med dine landsbynaboer. Tag eventuelt en kop varm kaffe, the eller kakao med til at holde varmen.
Vi spreder os ud, så vi kan holde behørig afstand til hinanden. Vi håber at se en masse glade børn og voksne til juletræstænding i Solrød Landsby.
(Ved dårligt vejr kan vi være nødsaget til at aflyse arrangementet)

Tak for god deltagelse i årets Bystævne

En stor tak til de mange fremmødte på årets bystævne i Solrød Forsamlingshus onsdag 11. november. Vi trodsede corona, tog maskerne på og fik en god snak om landsbyens fremtid. Aftenen startede med Oldermand Kirsten Rathmanns beretning om det forgangne år, efterfulgt af gennemgang og godkendelse af årsregnskab for 2019-2020 og budget for 2020-2021, samt valg af laugsmedlemmer. Se mere i referatet fra bystævnet.

Efter en kort pause med opfyldning af både kaffe og kage tog vi hul på debatten om Solrød Kommunes oplæg til ny Planstrategi. Der blev lagt særlig vægt på landsbyens eventuelle indlemmelse i Køge Bugt-fingeren, trafiksituationen i landsbyen, landsbyens identitet og fællesskab og landsbyens lokalplaner. For at sikre Solrød Landsbys deltagelse i det videre arbejde med Planstrategien i Solrød Kommune blev der nedsat en initiativgruppe. Mere detaljeret information om drøftelserne kan findes i referatet fra debatten.

Solrød Landsbylaug takker for en god og saglig debat og glæder os til at følge med i initiativgruppens arbejde.