Intet Sankt Hans-bål i år men glæd dig til kommende aktiviteter i Solrød landsby


Kære landsbyboere

Efter et noget stille forår, hvor alle gode initiativer blev skrinlagt på grund af coronapandemien, er vi nu tilbage med nyt fra og om Solrød landsby.


Desværre – vi aflyser årets Sankt Hans-bål

Der er flere, der har spurgt, og her er den noget kedelige melding fra Solrød Landsbylaug:

Vi har jo i mange år tændt Sankt Hans-bål på det grønne areal ved Annekskirkegården. Det ville vi også gerne have gjort i år. Der er imidlertid – på grund af Covid-19-smitterisiko – en del restriktioner forbundet med afviklingen af vores arrangement. Da vi ikke ser os i stand til at kunne afvikle det hele forsvarligt, må vi desværre aflyse arrangementet i år.

Vi håber på, at alt ser lysere ud til næste år – og så vender vi stærkt tilbage.


Giv din mening til kende om Planstrategi 2020

Husk at du stadig kan nå at indgive høringssvar til Solrød Kommunes Planstrategi 2020 og Den Grønne Dagsorden. Fristen for indsendelse af høringssvar er forlænget til 3. juli.

Der afholdtes borgermøde om den nye strategi tirsdag 16. juni, hvor flere fra landsbyen var repræsenteret.

Indsend høringssvar her


Loppemarked søndag 9. august

Forårets loppemarked måtte desværre aflyses pga. Covid-19, men som situationen ser ud lige nu, afholder vi igen loppemarked på kirkepladsen søndag 9. august kl. 9-15. Interesserede kan reservere stande à 50 kr via Oldermand Kirsten Rathmann. Husk selv at medbringe forplejning, borde, stole og andet til brug på egen stand.

Nærmere information om loppemarkedet følger snarest.


Velkommen til Landsbyens Dag 23. august

Efter sidste års succes, inviterer vi igen i år til Landsbyens Dag søndag 23. august. Ligesom sidste år vil der være mulighed for at komme på historisk vandring til bronzealdergravhøjene nord for landsbyen, besøge kunstnere og hygge med naboer, når vi afslutter med fælles grillmad ved materielgården.

Har du lyst til at åbne dit hjem for besøgende på Landsbyens Dag, eller har du andre ideer til at gøre dagen hyggelig, kan du kontakte Trine Marqvard Jensen.


Æblemosteri i landsbyen

Mange af landsbyens haver bugner af æbler hvert år. Til efteråret kan I nu få presset årets æblehøst til dejlig æblemost, når landsbylauget inviterer til æblemosteri i materielgården (Den Lille Gade 20). Vi sørger for det rette udstyr, så du blot skal medbringe saftige æbler og flasker til den færdige most. Vi hjælpes ad med mosteriet og får forhåbentlig en hyggelig dag. Nærmere information følger snarest.


Vil du designe vores logo?

I landsbylauget savner vi et logo for Solrød Landsby. Vi håber derfor, at du eller en, du kender, har grafisk snilde og mod på at lave et bud på et logo. Logoet vil blive brugt på vores hjemmeside, i Facebook-gruppen, i vores nyhedsbrev og i vores trykte materialer.

Forslag til logo – eller input til hvad et logo for landsbyen bør udtrykke – kan sendes til Trine Marqvard Jensen.